СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕУ понедељак, 10. новембра 2014. године, када наша Света Црква прославља светог мученика Тарентија и светог Арсенија Сремца, архиепископа српског, Преосвећени владика шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у крагујевачком храму светог Саве. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, јереј Александар Мирковић и ђакон Милош Ђурић.

Свету Литургију додатно су улепшали дечији гласови чланова хора „Свети Сава“ којима је руководио јереј Иван Антонијевић. Поред чланова хора, Литургији су присуствовали ђаци Основне Школе „Мирко Јовановић“, од којих се већи део њих причестио Пречистим Тајнама.

У својој беседи владика Јован је позвао све вернике да у својим животима следе пример светог Арсенија Сремца који је показао непоколебиву веру још од младости своје и управо је због своје вере достигао степен савршенства због кога је украшен вечном славом у Царству Божијем. Вера је, по речима епископа, основ нашег живота и требала би да прожима читаво наше биће. Једино човек који се усавршава веру унутар Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве налази се на путу који води у Живот.

Након Свете Литургије приређено је окрепљење за све школарце који су присуствовали Светој Литургији и који су имали прилике да се боље упознају са нашим епископом.