АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”

АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”“Јер, то је твоја држава – твоја породица и твоја деца”

Другу годину за редом, ученици верске наставе СМШ “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца, организују и изводе образовно – едукативну акцију “22. октобар”.

Приступајући православљу као животворном моделу постојања, ученици Музичке школе организују сусрете са основцима из приградских и сеоских средина, несебично делећи са њима оно најфиније и најличније што имају и чиме су обдарени - врлине сопствених душа.

У петак, 7. 11. 2014. године, домаћини сусрета били су основци и мештани села Опорница, на челу са учитељицом ОШ “Сретен Младеновић”, Љиљаном Младеновић.

Како је и замишљено, након званичног концерта класичне, етно и духовне музике, основци су имали прилике да приђу уметнику и инструменту и, уз сугестије старијих колега, опробају се и сами као музичари.

Овом приликом деци су уручени поклони, обезбеђени средствима која су прикупили ученици Музичке школе са својим предавачима, али и поклон пакетићи, донација Продајног центра Епархије шумадијске.

Акцију “22. октобар” помогла је и крагујевачка богословија “Светог Јована Златоуста”.

Следећи сусрет, кроз неколико дана, истим поводом, биће уприличен у ОШ “Сретен Младеновић” – Десимировац.

Ако је методска јединица – Христос, а методологија извођења наставе – Православље сведочено кроз и искуством Цркве, верска настава ће природно постати стожер и покретач образовања, процеса стицања образа и напредовања ка Тројичном Богу.

вероучитељ Предраг Обровић