Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ЈАГОДИНИ

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ЈАГОДИНИНа радост свештенства и верника беличког намесништва, у двадесету недељу по духовдану, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован началствовао је евхаристијским сабрањем у Цркви која је посвећена Светој Петки у Јагодини.

Пре почетка Свете Литургије, Архијереј шумадијски осветио је крстове за палионицу свећа при овом храму.

Новоподигнута светиња била је испуњена верним народом, а након прочитаног јеванђеља народу се обратио владика Јован речима које појашњавају суштину јеванђелског одломка, проналазе смисао и за нас који живимо много векова након дана када је то записано.

Беседу Епископа можемо назвати беседом о животу. Одакле живот, како је настао, то су питања која муче човека, а муче га јер нема довољно вере, живот се може објаснити једино постојањем Бога. Живот овоземаљски јесте бојиште за вечни живот. Данашње време је изродило човека који је самодовољан себи, а притом заборављамо да је тајна живота заправо у Богу. Требамо живети заправо зарад живота вечнога.

По завршетку заамвоне молитве извршен је помен за покој душе госпође Радмиле Ђорђевић, која је својом несебичном љубављу и жртвом помогла да почне изградња овог лепог храма, као и да његова изградња буде приведена крају.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У порти храма владика Јован је поразговарао са свештенством и верним народом, притом дајући даља упуства за улепшавање овог храма.

презвитер Милан Ђорђевић