ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У СТАРОЈ ЈАГОДИНСКОЈ ЦРКВИ

ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У СТАРОЈ ЈАГОДИНСКОЈ ЦРКВИСвети свештеномученик Дионисије и Света мученица Харитина молитвено су прослављени у Цркви Светих Архангела у Јагодини. Светом Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење свештенства беличког намесништва.

Поучавајући верујући народ првојерарх шумадијски, посебно се бринуо да истакне важност обитавања Божијег у срцу сваког човека. Јер, ако је Бог у нама ту је љубав, ако је ту љубав онда нема мржње. Ако желимо спознати човека, онда гледајмо шта он ради, слушајмо шта говори...Ако желимо поправити другог, поправимо најпре себе. Ђаво има јасан циљ, да од свакога од нас направи фарисеја, у свему што радимо да будемо фарисеји, то не смемо дозволити. Свако од нас у себи храни нешто, победиће оно што хранимо... речи су нашег Архијереја.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Јагодини

Евхаристијска радост продужена је селу Коларе, парохија Драгоцветска. Мештани овог малог села улепшали су своје село Божијом кућом-црквом брванаром посвећеном Светом Сави. Благовољењем Епископа Јована и благодаћу Божијом извршено је освећење крстова и звона за нови храм, као и полагање повеље. У препуном храму Владика Јован је похвалио труд мештана и надлежног пароха који су уложили пуно љубави да се подигне овај храм. Звуци звона да пробуде народ из духовног сна и да их покрену ка Богу ,а крстови на храму да опомињу народ на њихову припадност и штите мештане од свега оног што их омета у духовном узрастању.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у селу Коларе

Мештани су поводом ове свечаности за све присутне припремили трпезу љубави у дому културе.

презвитер Милан Ђорђевић