Одштампајте ову страницу

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА У КОНЧАРЕВУ

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА У КОНЧАРЕВУЖитељи живописног села Кончарева, предвођени својим свештенством на дан када Црква прославља Светог Дионисија Арeопагита, дочекали су Његово Пресвештенство Господина Јована. Повод да Епископ Јован посети ово село било је освећење крстова за храм посвећен рођењу Светог Јована Крститеља, за чију изградњу се брине господин Драган Марковић са породицом.

Након завршеног обреда освећења, Епископ Јован се обратио окупљеном народу, који се и поред јаке кише окупио у великом броју. Честитавши им овако важан догађај. Владика Јован је очински замолио и поучио да заједно са изградњом храма и житељи граде себе у врлини и сваком добром делу. Крст означава припадност, управо крстови постављени на храму имају за циљ да подсете свакога од нас коме то ми припадамо. На самом крају обраћања Епископ је изразио наду, да ће убрзо доћи дан да се у новосаграђеном храму служи и Света Литургија.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Окупљенима се обратио и ктитор храма господин Драган Марковић. Поздравивши Архијереја, он се захвалио у име свих мештана на доласку и обећао да ће заједно са својом породицом учинити све како би овај храм засијао у пуном сјају.

Ктитор храма је за све окупљене припремио пригодно послужење.

презвитер Милан Ђорђевић