ХРАМОВНА СЛАВА У ЈОВАНОВЦУ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА

ХРАМОВНА СЛАВА У ЈОВАНОВЦУ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНАПоводом храмовне славе, Зачећа Светог Јована Крститеља у понедељак 6. октобра 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење свештенства и монаштва служио је Свету Архијерејску Литургију у приградском насељу, Јовановац.

Храм у Јовановцу био је мали да прими велики број верника који је дошао да узме учешћа у литургијском сабрању. То се управо видело кроз велики број причасника. Честитајући славу Владика Јован обратио се верном народу Јовановца позвавши их на јединство, слогу и љубав и то у заједници кроз Цркву наглашавајући да без Цркве нема спасења. Поред овог, Владика Јован је подсетио да се овај храм гради више од 15 година и да је управо сада време да на делу покажемо слогу, веру и љубав, како би овај Свети храм у што краћем року био завршен.

Након одслужене литургије и резања славског колача, уприличен је културно уметнички програм од стране музичког састава “СТУПОВИ”.

Епископ шумадијски Господин Јован погледао је изведене лимарске радове на покривању храма, са прохромским лимом давши притом веома корисне савете који се тичу радова на завршетку покривања храма.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Како је то и древни обичај, славска свечаност настављена је уз трпезу љубави коју су за ову годину припремили чланови црквеног одбра захваљујући донаторима. Вредно је споменути да је храм у Јовановцу на дан славе добио на поклон црквено звоно, дар Господина Живорада Нешића из Јовановца, као и сав потребан песак за малтерацију унутрашњости храма, дар Господина Ђорђа Миликића из Јовановца.

протонамесник Сретко Петковић