МОЛИТВЕНО САБРАЊЕ У ДЕСИМИРОВЦУ

МОЛИТВЕНО САБРАЊЕ У ДЕСИМИРОВЦУУ недељу, 14. по Духовима, када Српска Православна Црква прославља и празнује Преподобног Симеона Столпника и Сабор српских Светитеља, у храму Свете мученице Недеље у Десимировцу окупило се мноштво верника, како би заблагодарили Господу и молитвено се сетили Освећења храма Свете Недеље извршеног од, између осталих, Светог Владике Николаја Велимировића и Светог Доситеја Загребачког.

Свету литургију је служио прото- јереј ставрофор Живота Марковић, коме су саслуживали јереји Милан Петровић, Гојко Марковић и Милан Томић.

Новопостављени парох десимировачки отац Дејан Петровић побринуо се да у овом величанственом дану, за житеље овог шумадијског села, све протекне достојно и на славу и радост Господа.

Посебно задовољство, поред храма испуњеног верницима, причинили су ученци ОШ «Сретен Младеновић» који су одговарали на Лтургији, предвођени директором и вероучитељем ове школе.

У свом обраћању верницима, новопостављени парох десимировачки отац Дејан, позвао је на обнову и развитак литургијског живота и свести, те нас посетио на неопходност сарадње Цркве, школе и свих осталих инстуција и појединаца, како би живот мештана једног од највећих села Шумадије, одисао литургијским, односно хришћанским карактером у што већој мери.

Након Литургије, за све присутне је уприличен свечани ручак, те се кроз радост и непосредан сусрет, ово сабрање наставило до поподневних часова.

Вероучитељ, Предраг Обровић