ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ОБНОВИ МОСТАРСКОГ САБОРНОГ ХРАМА У КРАГУЈЕВЦУ

ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ОБНОВИ МОСТАРСКОГ САБОРНОГ ХРАМА У КРАГУЈЕВЦУУ оквиру Госпојинских свечаности у Епархијском центру у Крагујевцу у четвртак 4. септембра 2014. године одржано је вече посвећено обнови Саборне цркве у Мостару у на коме је представљен документарни филм „Обнова Саборне цркве Свете Тројице у Мостару“. Гости ове вечери у Крагујевцу били су протојереј-ставрофор Радивоје Круљ, старешина Саборне цркве у Мостару и г-дин Предраг Шупљеглав, начелник одељења за организацију, правне послове, опћу управу, цивилну заштиту и ватрогаство града Мостар.

„Обнова Саборне цркве Свете Тројице у Мостару“, дело редитеља Горана Карановића, је документарни филм рађен у продукције Федералне Телевизије Босне и Херцеговине и обрађује трагичан догађај рушења ове православне светиње током ратних сукоба деведесетих година прошлог века и почетак обнове ове богомоље.

Након пројекције документарног филма гости су одговарали на питања посетилаца упућујћи присутне о актуелним збивањима у Мостару везаним за обнову Саборног храма и живота српске заједнице.

Саборна црква у Мостару, била је једна од највећих и најлепших православних светиња на Балкану и препознатљив симбол тог града, па је ове вечери у Крагујевцу истакнута жеља да се у што скоријем року она обнови и поново засија у пуном сјају.

Документарни филм - Обнова Саборне цркве Свете Тројице у Мостару (Youtube)