Одштампајте ову страницу

СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СИЛАСКА СВ. ДУХА У ЈУНКОВЦУ

СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СИЛАСКА СВ. ДУХА У ЈУНКОВЦУУ суботу, 30. августа, када наша Света Црква прославља свете мученике Патрокла и Мирона, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Силаска Св. Духа у Јунковцу, Колубарско-посавско намесништво. Преосвећеном владици су саслуживали намесник колубарско-посавски протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, протојереј-ставрофор Александар Новаковић, протојереји Мирко Тешић и Марко Митић, као и ђакони Иван Гашић, Дарко Павловић и Никола Урошевић. И овога пута литургијско славље увеличано је учешћем хора „Свети Димитрије“ из Лазаревца.

Овом проликом Владика Јован уручио је грамате захвалности заслужнима за успешно реновирање храма Силаска Св. Духа у Јунковцу. Грамате су добили: Душан Јанковић, власник фирме „Максима д.о.о.“ из Лучана, Светомир Милцановић, Владимир Маринковић, Горан Јовановић, Боривоје Јешић и Чедомир Белаћевић из Јунковца. Граматом захвалности награђен је и протојереј Мирко Тешић, дугогодишњи парох јунковачки, а сада парох 2. парохије шопићанске.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Литургијско славље настављено је за трпезом љубави, коју је надлежни парох, протојереј Радован Марковић припремио за присутне госте.