МОЛЕБАН ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ВЕЛИКОЈ ИВАНЧИ

МОЛЕБАН ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ВЕЛИКОЈ ИВАНЧИУ понедељак, 1. септембра ујутру, у храму Светог Великомученика Димитрија у Великој Иванчи служен је молебан поводом почетка нове школске године. Тачно у 8 часова, уз звоњаву црквеног и школског звона, почела је заједничка молитва.

Уз сарадњу вероучитеља Небојше Поповића, наставника и учитеља ОШ „Коста Ђукић“ из Велике Иванче и јереја Ивана Ненадовића, сви наши ученици су присуствовали молебану.

У току молебана, имали смо прилике да доживимо новозаветне речи Господа нашег Исуса Христа: „Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство Небеско,“ Мт. 18, 3. Мир, заједничко појање и молитва је оно што су сви присутни доживели.

На крају молебана, јереј Иван Ненадовић је нашим основцима и наставницима пожелео срећан почетак школске године. Након целивања иконе и крста, ученици су започели школску годину. Сви присутни су напустили храм у нади да ће нам Свеблаги Господ послати благодат Светога Духа, да оснажи наше духовне силе, да би пазећи на учење које нам се предаје порасли Њему, нашем Творцу на славу, родитељима на радост, а Цркви и отаџбини нашој на корист, као што се молимо пре часа.

Иван Ненадовић, јереј