Одштампајте ову страницу

У СУСРЕТ ВАСКРСУ

У СУСРЕТ ВАСКРСУДана 31. марта 2014. године, када Црква Христова прославља и празнује Светог Кирила Архиепископа Јерусалимског, у Политехничкој школи је одржан јавни час верске наставе на тему “У сусрет Васкрсу”.

Час је одржан у сарадњи са вероучитељем Предрагом Обровићем и ученицима верске наставе Средње Музичке школе “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца који су се радо одазвали нашем позиву и били гости нашег училишта.

Тема часа је била највећи хришћански празник, Празник над Празницима - Васкрс, као и сама сила и назначење поста који је у току.

Ученици Политехничке школе су један део часа говорили о самом празнику Васкрсења Христовог, припремним недељама за Велики пост као и недељама самог Великог поста, док су у другом делу часа ученици Музичке школе извели неколико прелепих композиција и песама уз инструменте хармонике, фруле, виолине и гитаре.

Часу су присуствовали и директор Политехничке школе Господин Синиша Којић, помоћници директора, педагог и психолог, професори ове школе и ученици.

Час је одржан у веома пријатној атмосфери и на одушевљење како самих учесника тако и осталих који су тога дана својим присуством увеличали ово сабрање.

Здравље од Бога, на позив вероучитеља Предрага Обровића, Политехничка школа ће бити гост Музичке школе где ће се одржати још један час верске наставе у сарадњи и сабрању ове две школе.

Након часа, за све присутне ученике је уприличено послужење у кабинету за верску наставу Политехничке школе, где се уз песму, разговор и осмехе наставило дружење међу ученицима.

Вероучитељи: Марко Гаљак и Стефан Васиљевић