Одштампајте ову страницу

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИСваке године на Богојављење, у организацији друштва СВЕБОР које негује старе српске спортске и борилачке вештине и братства Старе Цркве, на Шумаричком језеру се одржава пливачка трка за Крст часни. Након одслуженог молебана од стране Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, коме је саслуживало братство Старе Цркве и примљеног благослова, пливачи су се припремили да у не баш тако топлој води запливају ка циљу.

У трци која је трајала тек двадесетак секунди, на топлих зимских +15 С, поново је победио Борко Марић (29), медицински терапеут из Крагујевца. Ово је његова трећа узастопна победа у Крагујевцу и четврта иначе, јер је победио и у Ћуприји. Марић је изјавио да неће одустати док год буде могао да плива.

Након трке свим учесницима ове манифестације су уручене захвалнице, а у организацији друштва СВЕБОР које негује старе српске спортске и борилачке вештине и Скупштине града, организован је свечани ручак у хали Језеро којим је настављено саборовање поводом Богојављења и овог престижног такмичења.

протођакон Мирослав Василијевић