ДУХОВНА ТРИБИНА У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИ

ДУХОВНА ТРИБИНА У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИСа благословом Његовог Преосвештенства, Епископа шумадијског Г. Јована, у недељу 30. јуна 2013. године одржана је духовна трибина у сали црквено-парохијског дома Врбичке цркве на тему Црква и савремене информационе технологије. Гост и предавач на овој изузетно посећеној трибини био је презвитер др Оливер Суботић, управник центра за праћење савремених информационих технологија при СПЦ, иначе парох у београдском насељу Жарково.

На изузетно задовољство свих присутних, о. Оливер је подробно, упечатљиво и на моменте врло сликовито објаснио све предности и мане савремених информационих технологија у свакодневном хришћанском животу. Одговарајући на постављена питања у другом, делу трибине, предавач је, између осталог, зрело и хришћански одговорно указао на предрасуде и заблуде али и на реалне опасности које нам доносе савремена средства идентификације: лична карта са чипом, биометријски пасош итд.

Уз напомену да ће оваквих и сличних духовних вечери бити и у будуће, а у оквиру обележаваља 150 година од оснивања храма Светог архангела Гаврила, братство храма се захвалило оцу Оливеру на несебичној љубави и пажњи која га је и довела у Аранђеловац, као и свим присутнима на пажњи, пожелевши им срећан почетак наступајућег апостолског поста.

Милован Ранковић, протонамесник