СУБОТА СВЕТЛЕ СЕДМИЦЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ У КРАЉЕВУ

СУБОТА СВЕТЛЕ СЕДМИЦЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ У КРАЉЕВУУ суботу Светле седмице, прослављајући Светли празник Васкрсења Христовог, Његово Преосвештенство Г. Г. Јован, Епископ шумадијски и Администратор Епархије жичке, служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Свете Тројице у Краљеву.

На Литургији Епископ Јован рукоположио је протођакона Ђорђа Лазаревића, секретара Епископа жичког, у чин презвитера.

Такође, у чин протојереја произведен је и јереј Иван Радовановић, благајник ЕУО Епархије жичке и привремени парох парохије у Кованлуку.

Надахнутом беседом Епископ Јован поучио је све верне сабране на Светој Литургији.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Духовна поука епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије Преосвештени Владика крстио је дете Ђурђу, ћерку ђакона Александра Грујовића, службеника Епархије жичке.

Након трпезе љубави, приређене за Његово Преосвештенство, све служашче и верни народ, Владика Јован упутио се у манастир Успеније у Овчарско-кабларској клисури, где је служено вечерње, а потом и уручене грамате признања приложницима овог манастира. Намесница манастира Успенија, монахиња Наума, са сестрама у Христу приредила је трпезу љубави, чиме је угостила првог домаћина манастира и најдражег госта, Преосвештеног Епископа Јована, заблагодаривши Васкрсломе Господу на изобиљу благослова.

из Канцеларије Епархије жичке у Краљеву