ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ И ЛИТУРГИСКО САБРАЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУ

ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ И ЛИТУРГИСКО САБРАЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУУ недељу посвећеној светом апостолу Томи, 12. маја 2013. године, када Црква Божија прославља светог Василија Острошког Чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету тајну Јелеосвећења и Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каленићу.

Епископу су салуживали архијерејски намесник лепенички и вд. левачки – протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, пензионисани протојереј Миладин Игњатовић, протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, јереј Душко Жујевић, јереј Огњен Гребић, јереј Слободан Савковић и јереј Ненад Милојевић.

Литургијско појање увеличали су ученици богословије св. Јована Златоустог. Овим светим тајнама присуство је више стотина верника,који су се помазали освећеним јелејем и на крају свете Литургије се сјединили са Васкрслим Господом кроз свету тајну причешћа.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У духовној поуци Просвећени Владика је пдсетио окупљене вернике о важности Свете тајне Јелеосвећења, и да нико не може рећи да је здрав, и ако је телесно здрав, и  учинивши грех он је духовно болестан.

По завршетку свете Литургије уприличен је пријем званица а затим и гозба љубави коју је припремило сестринство манастира Каленић са настојатељницом игуманијом мати Нектаријом.

Слободан Савковић, јереј