ПАСХАЛНО ВЕЧЕРЊЕ У ЈАГОДИНИ

ПАСХАЛНО ВЕЧЕРЊЕ У ЈАГОДИНИЕво дана који створи Господ, радујмо се и веселимо се у њему (Пс 118, 29)

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је, уз саслужење јаодинског свештенства и гостију из Крагујевца, Пасхално вечерње у храму Св. ап. Петра и Павла у Јагодини.
Традицијално, више од две деценије, Епископи шумадијски на овај дан долазе у јагодину како би са верним народом овога краја поделили васкршњу радост . О тој радости Васкрсења Христовог и победи над смрћу је Владика Јован је говорио пожелевши верном народу срећан празник. Он је истакао да васкрсење није нешто имагинарно, и нешто што ђаво негира и свим силама се труди да обмане човека убеђујући га да после овоземаљског живота нема ничега. Васкрсење се збива свима нама и то овде на земљи, а отпочиње прво крстом и страдањем, да би сви са Христом васкрснули.

Овом приликом Владика је на предлог Црквене општине јагодинске при храму Св. ап. Петра и Павла одликовао Градоначелника града Јагодина господина Ратка Стевановића орденом Вожда Карађорђа, за љубав учињену према Српској Православној Цркви и овоме храму.

После службе вероучитељи су у порти цркве организовали избор за најлепше васкршње јаје. Сви учесници су добили награде, а они који су се по мишљењу Владике и Градоначелника истакли више од осталих добили су и посебне награде.

На крају је у порти цркве изведен културно-уметнички програм за све присутне. У програму су учествовали фрулаш Богдан Марковић, виолиниста Феђа Марковић, породица Трифуновић, деца из Школе за традицијално певање и играње при храму Св. ап. Петра и Павла и хор Св. ап. Петра и Павла.

свештеник Миломир Тодоровић