ВРБИЦА У ЈОВАНОВЦУ И ЦВЕТОЈЕВЦУ

ВРБИЦА У ЈОВАНОВЦУ И ЦВЕТОЈЕВЦУУ суботу праведног Лазара 27. априла у храму Светог Јована Крститеља у Јовановцу, служена је Света Литургија. Храм је био испуњен верницима а нарочито децом која су се на крају литургије причестила. Након завршетка литургије извршено је освећење Врбице која је заједно са звочићима подељена деци која су затим учестовала у литији око храма. Захваљујући донаторима деца су дарована са малим пакетићем и иконицама. Овогодишњи број деце која су дошла да прославе празник Врбице у Јовановцу био је већи од 150.

Храм Светог Јована Крститеља у Јовановцу у изградњи је од 1996, год, храм је озидан и покривене су куполе храма и звоника, У нередном периоду редиће се на завршетку покривања храма.

У поподневним сатима у Храму Светог пророка Илије у Цветојевцу, по први пут организована је прослава празника Врбице. После вечерњег богослужења и освећења Врбице у литији око храма учестовало је око стотину верника а нарочито деце. Након завршетка литије деца су остала у порти храма на послужењу. Деци су уручени мали молитвеници и пакетићи као дар за учешће у прослави Врбице.

Храм Светог пророка Илије после дугогодишњег запуштења генерално је обновљен и освећен од Епископа шумадијског Господина Јована на дан храмовне славе 2, августа 2011. год. У току су радови на уређењу црквене порте и изградњи чесме.

протонамесник Сретко Петковић