Одштампајте ову страницу

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ НАМЕСНИШТВАДана 26. априла 2013. године на празник Светог свештеномученика Артемона Лаодикијског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог великомученика Георгија у Рабровцу.

Светој Литургији је претходила исповест свештенства Архијерејског намесништва младеновачког, а исповедник је био протојереј-ставрофор Милан Борота. Епископу су саслуживали јереј Жељко Ивковић архијерејски намесник младеновачки, протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Живорад Марић, протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, ђакони Иван Гашић и Марко Јефтић. Након причешћа Епископа и свештеника приступили су Светој чаши присутни верници. Богослужење је увеличао хор „Благовести“ из Рајковца под руководством госпође Љиљане Миловић. У својој беседи Епископ Јован се обратио присутном народу подсетивши их да се сутра, на Лазареву суботу завршава Велики четрдесетодневни пост након чега долази Страсна седмица. Долази недеља страдања Господа Исуса Христа, у којој је Он из превелике љубави према нама људима принео Себе на жртву. И ако је човек окренуо леђа Богу, Бог није окренуо леђа човеку, већ надгледајући Он се моли и жртвује за децу своју. Епископ је подсетио верни народ Рабровца да није довољно називати се хришћанином, већ је важно то име потврђивати и на делима.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После Свете Литургије ђакон Марко Јефтић је прочитао реферат на тему „Литургијски живот“ након чега је уследила вишечасовна плодна дискусија. На крају се приступило трпези љубави коју је припремио парох рабровачки протонамесник Владан Јовановић.

Марко Јефтић, ђакон