Одштампајте ову страницу

ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО У КРАЉЕВУ У НЕДЕЉУ ПРАВОСЛАВЉА

ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО У КРАЉЕВУ У НЕДЕЉУ ПРАВОСЛАВЉАУ прву недељу Часног поста, недељу Православља, 24. марта 2013. године, Његово Преосвештенство Господин Г ЈОВАН служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве Српског у Краљеву.

На Литургији су саслуживали архимандрит Арсеније, братија храма Светог Саве, као и протонамесник Станоје Лазаревић, свештеник у пензији. На Литургији Преосвештени Владика Јован обратио се беседом у којој је подвукао велики значај поста и молитве у животу сваког хришћанина, као и смисао празника Недеље Православља. Овом приликом Епископ Јован произвео је у чин ПРОТОЈЕРЕЈА протонамесника Станоја Лазаревића.

Након свете Литургије Владика Јован предводио је литију подовом Недеље Православља, која је кренула од цркве Свете Тројице и ишла кроз град до цркве Светог Саве, где је служен молебан за отпале и заблуделе у вери. На литији је узело учешће свештенство и монаштво Епархије жичке. Пригодном беседом подовом празника по благослову Преосвештеног Епископа Јована обратио се протођакон Ђорђе Лазаревић.

Након Синодика послужена је трпеза љубави, на којој су се службеници Епархије жичке и свештеници храма св. Саве у Краљеву захвалили Владици Јовану на указаној љубави и служењу Свете Литургије.

протођакон Ђорђе Лазаревић, из канцеларије Епархије жичке у Краљеву