УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ЈЕРЕЈ ВЛАДИМИР ЈОВАНОВИЋ УМИРОВЉЕНИ ПАРОХ ВЕЛИКОИВАНЧАНСКИ

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ЈЕРЕЈ ВЛАДИМИР ЈОВАНОВИЋ УМИРОВЉЕНИ ПАРОХ ВЕЛИКОИВАНЧАНСКИНакон Свете Тајне Исповести и Причешћа које је извршио протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, дана 29. јануара 2012. године у вечерњим часовима, након дуге и тешке болести упокојио се у Господу јереј Владимир Јовановић, умировљени парох великоиванчански.

Свештеник Владимир рођен је 1946 године у селу Дубона недалеко од Младеновца, од оца Ранка и мајке Наде.

После завршене основне школе уписује Богословију Светог Саве у Београду. Након завршене Богословије ступа у брак са Љиљаном Буквић из Влашке са којом је изродио двоје деце, сина Добрицу и ћерку Славицу. Године 1965. бива рукоположен од стране Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Валеријана у чин свештеника и постављен за пароха у Великој Иванчи, Архијерејско намесништво Младеновачко. После две године службе 1967. одлази на одслужење војног рока, а након одслужења истог 1969. године бива враћен на исту парохију великоиванчанску. На тој парохији остаје све до 1997 године када одлази у превремену пензију.

Опело покојног свештеника Владимира у храму светог Луке на гробљу у Младеновцу служио је Преосвећени Владика Јован уз саслужење шеснаест свештеника и једног ђакона.

Од покојног Владимира пригодним речима опростио се наш Првојерарх, потсећајући све присутне на то да се за правог и верног хришћанина смрћу овде на земљи живот не завршава, већ је то почетак новог живота, то је уствари рађање за вечни живот у Господу нашем Исусу Христу. Још је истакао и узвишеност свештеничке службе, да је свештенику дато више него и Анђелима и било ком другом човеку, али такође и то да ће се од њега много више и тражити када изађе пред лице Божије.

Тело новопредстављеног свештеника Владимира положено је у земљу на гробљу у Младеновцу где ће остати да чека васкрсење мртвих и живот будућег века.

Послужење за покој душе покојног свештеника Владимира од стране његове породице припремљено је у продичној кући у Великој Иванчи.

јереј Ратко Аврамовић