Одштампајте ову страницу

ДЕСЕТИ СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ

ДЕСЕТИ СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИУ уторак 24. јануара 2012. године благословом Њеоговог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а у организацији Црквених општина јагодинских, вероучитеља и средњих школа одржан је 10. по реду Светосавски турнир у Јагодинској хали спортова “ЈАСА”.

Турнир је отворио вероучитељ Борис Милосављевић певањем Светосавске химне, а затим су снаге у женској одбојци одмериле ученице Економске школе “Славка Ђурђевић” и Гимназије “Светозар Марковић”. После њих су у малом фудбалу снаге одмерили ученици ЕГШ “Никола Тесла” и Прве техничке школе, а затим су у фудбалу снагу одмерили Гимназија “Светозар Марковић” и Медицинска школа “Милутин Миланковић”. Као и сваке године манифестација је завршена ревијалном утакмицом у малом фудбалу између екипа састављених од јагодинских вероучитеља са једне стране и професора средњих школа са друге стране.

Црква је и ове године обезбедила поклоне свим учесницима, па је традиционално сваки учесник добио као поклон светосавску мајицу, а победничким екипама су припале иконе нашег највећег светитеља и просветитеља Светог Саве. Међутим, треба нагласити, да је као и увек резултат био у другом плану, и да поред јуначке и витешке борбе, епилог био у заједничком дружењу после утакмица.

Овај турнир је показао изузетну сарадњу између Цркве и просвете, са будућим жељама да се ова лепа традиција и у будуће настави.

јереј Миломир Тодоровић