Одштампајте ову страницу

ДРУГИ ДАН БОЖИЋА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У СТАНОВУ

ДРУГИ ДАН БОЖИЋА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У СТАНОВУ На други дан Божића, на дан сабора Пресвете Богородице Нјегово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Цркви Светог Пантелејмона у Станову.

Прочитана је посланица Епископа Шумадијског Господина Јована.  Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља (Лк2, 14), Божићна је порука која нас упућује на три истине.

Прва је да прослављамо Бога, а то може само онај који је открио дубљи смисао живота. Што је дубље знање о Богу као дародавцу свих добара, то је већа човекова животна радост, то је већа и његова спремност да слави Бога.

Друга је истина мир на земљи. Мир је Божије својство, њиме човек постаје син Божији, по речи Христовој. Блажени миротворци, јер ће се синови Божији назвати (Мт5, 9). Само они људи који се помире са Богом и са људима око себе наћи ће мир у својој души и тако могу постати истински миротворци.

И трећа истина је добра воља међу људима. Добра воља се рађа из Богољубља и човакољубља, из благих мисли, топлоте душе и срца.

Порука Божића нас обавезује да свуда око себе градимо мир. Са тим жељама и молитвама Богомладенцу Христу, Извору мира радости и добре воље, позивамо вас да у миру и љубави са Богом и људима прославимо новорођеног Богомладенца, поздрављајући једни друге радосним Божићним поздравом:

МИР БОЖИЈИ-ХРИСТОС СЕ РОДИ! – ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!