КАНОНСКА ПОСЕТА СТАРОЈ ЦРКВИ У ЈАГОДИНИ

КАНОНСКА ПОСЕТА СТАРОЈ ЦРКВИ У ЈАГОДИНИУ недељу, 6. новембра када Црква Христова прославља Светог великомученика Арету, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Јован, уз саслуживање свештенства беличког намесништва, служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Цркви у Јагодини.

Након прочитаног недељног јеванђелског зачала, причи о сејачу и семену, владика Јован је у беседи истакао важност речи Божије. Бог нам даје своју реч тј. семе које ми примамо, јер смо њива Господња, коју је Христос припремио да донесе род свој. Да би наш принос био што већи најпре морамо се одрећи свега онога трулежног, корова овога света, речи лаже и преваре, а морамо прихватити реч Божију са великом радошћу срца нашег, јер кроз њу задобијамо оно вечно тј. Царство Божије. Човек као биће створено за вечност кроз цели свој живот мора да се припрема, мора да бди, да стражари и да се брани од трулежи, од пропасти а да би се одбранио и спасио мора да буде црквен, да свако питање и сваки одговор добија и тражи од Цркве. Да би то урадио најпре мора да верује, да има љубави и наде. Ако смо хладни у вери, ако нисмо искрени, ако тражимо кривца у другоме, а не у себи пропашћемо, јер реч наша је огледало наше. Сви смо позвани и призвани да промислимо о дару Божијем, о животу и речи коју смо добили од Бога.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Јагодини

У току Свете Литургије причестио се велики број народа и деце. Након службе Евхаријстијска радост продужена је за трпезом љубави коју је организовала и припремила црквена општина и братство храма.

Ђакон Далибор Нићифоровић