СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА

СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА"Оно што око не виде, ухо не чу,и у срце човеково не уђе ,то припреми Господ онима који Га љубе"
У дан Свештеномученика Панкратија,св. Теодора и св.мученика Гламочких и Куленвакуфских (петак шести по Духовима),Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г.Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

У беседи на  јеванђеље Преосвећени нам открива чему је слично и шта јесте Царство Небеско. А оно је бисер који је изнад сваког другога блага. Ако са православном вером,надом живимо љубећи Бога и ближње, откривамо да тај бисер јесте Христос.

 

 

 

 

 

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа Шумадијског Г. Јована у храму Свете Петке у Виноградима

Кроз Цркву као богочовечанску, небоземну заједницу ,светотајински делајући имамо искуство Царства Које је дошло. Па откривши тако Христа у срцима нашим и у свету који нас окружује, ми желимо да ту радост,и мир у Духу Светом сачувамо.

Преображени Евангелијем-Христом ми имамо као личнсти непоновљиво искуство Онога што око не виде,ухо не чу и у срце човеково не дође. То је бесцен благо које нам се у Христу, кроз Њега и Са Њим открива као искуство Царства Небескога.  

 Јереј Мирољуб Миладиновић