ПРОСЛАВА СВЕТЕ БРАЋЕ ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА У ЧУМИЋУ

ПРОСЛАВА СВЕТЕ БРАЋЕ ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА У ЧУМИЋУ У уторак 24. маја 2011. године када Српска Црква прославља и слави Свету браћи Ћирила и Методија, основна школа “Прота Стеван Поповић” у Чумићу свечано је прославила је своју школску славу.

Био је прелеп призор видети децу из основне школе која су дошла првенствено на Свету Литургију на којој је началствовао протојереј-ставрофор отац Милан Борота, како би заблагодарили Господу и принели му бескрвну жртву. Храм је био препун деце која су уз дириговање свештеника оца Милана Томића одговарала на Светој Литургији. Отац Милан је старешина храма Светог Петра и Павла у Чумићу, али свакако и путовођа деце из ове школе, будући да им предаје веронауку од првог разреда.

На Светој Литургији ученици осмог разреда су отпевали као причастен 136. псалам Давидов. Након Свете Литургији ученицима осмог разреда су додељена сведочанства, а уручена су им од стране оца Милана Бороте. Такође додељене су и награде за освојено прво, друго и треће место на такмичењу из верске наставе. По завршетку Свете Литургије пресечен је славски колач заједно са ученицима ове школе.

Славље је настављено у парохијском дому, где су сви били добродошли и лепо угошћени од стране оца Милана и његове породице која је заједно са њим уложила велики труд како би овај велики дан био прослављен свечано и достојанствено.

ђакон, Иван Антонијевић