СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋ

СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋ Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор епархије крушевачке Г. Јован на дан Светог Василија Острошког 12. маја 2011. године, служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каленић, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије шумадијске.

Пракса која је установљена 1969. године, да се на дан Светог Василија у манастиру Каленић сваке године врши чин Свете тајне Јелеосвећена, настављена је и овогодишњим свечаним сабрањем, уз присуство великог мноштва верног народа Левча и Шумадије.

Захваљујући сустринству манастира на челу са трудољубивом и вредном игуманијом Нектаријом, сви који су дошли могли су не само да виде Каленићку светињу, већ и да се насладе духовним плодовима, учествујући на светом богослужењу, које је пред око хиљаду људи на отвореном служио Владика Јован. Епископ шумадијски је и овог пута позвао на молитву, да нам Бог подари телесно и душевно здравље, неби ли били избављени од патње, невоља, немоћи, од свега онога што нас одвраћа од Бога. Пре почетка Свете тајне Јелеосвећења, Владика Јован је осветио трон Богородице Тројеручице Каленићке и икону Светог Василија Острошког. Архијерејском граматом признања за несебичан труд према светињи, одликован је господин Светислав Милојевић из Варварина.