СПАЉИВАЊЕ МОШТИЈУ СВЕТОГ САВЕ НА ВРАЧАРУ СЛАВА ХРАМА ЦРКВЕ СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

СПАЉИВАЊЕ МОШТИЈУ СВЕТОГ САВЕ НА ВРАЧАРУ СЛАВА ХРАМА ЦРКВЕ СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВЦУИ ове године је храм посвећен Светом Сави Српском у крагујевачком насељу Аеродром свечано прославио своју славу Спаљивање моштију овог светитеља на Врачару.Увод у ову евхаристијску радост коју доживесмо претходило је празнично бденије, којим је началствовао предстојатељ Цркве Божије у Шумадији Епископ Господин Јован са осморицом свештеника. Овим бденијем, уз учешће многих верника и ученика крагујевачке Богословије Светог Јована Златоустог (који су допринели појањем благољепију овог чина)је сведочено, да црвени живот, у својој изворности, само почива на богослужењу.

Светом Литургијом је начаствовао О. Зоран Крстић ректор богословије и архијерејски заменик уз саслуживање још десеторице свештеника и три ђакона. После прочитаних речи јеаванђеља о Пастиру Добром, презвитер Драган Поповић иначе парох II парохије аеродромске произнео је беседу о примеру који требамо следити. Уколико имамо љубави према Богу и ближњем онда се поред Христа угледамо и на Светог Саву који је праву Љубав изабрао. На крају беседе је отац Драган свим присутнима честитао храмовну славу помоливши се још једном Светом Сави да нас сачува и упути на прави Пут.

Након Свете Литургије је уследила литија и сечење колача (који је припремио овогодишњи колачар Марцелка Марковић) испред врата храма, , а по завршетку овог свечаног чина уследила је трпеза љубави.

Јереј Немања Младеновић