КРШТЕЊЕ – ПОЧЕТАК ЖИВОТА

КРШТЕЊЕ – ПОЧЕТАК ЖИВОТАУ суботу Светле седмице, 30. априла 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Крагујевцу.

Пошто Светим тајнама, човек прима благодат Божију да би могао живети животом Христовим. А овај живот започиње поновним рођењем човековим – водом и Духом, тј. светим крштењем, с тога је Преосвећени Владика Јован у склопу Литургију крстио малог Петра, сина пароха Саборног храма у Крагујевцу, јереја Горана Мићића. Како крштење дарује људима постојање у Христу и личност човекову утемељену у Христу. Јер Христос је тај који нас је узео мртве од грехова наших и који нас уводи у живот истинити. Тако је дан крштења Петровог, дан његовог поновног рођења, јер како каже Свети Василије Велики: “Живот почиње крштењем и први дан је дан поновног рођења“.

Трудом, залагањем и неизмерном љубављу, родитељи Петрови, јереј Горан Мићић и његова супруга Кристина, уприличили су трпезу љубави за Преосвећеног Владику, свештенство, кума и госте.   

јереј  Срећко Зечевић