ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЋИЋЕВАЧКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЋИЋЕВАЧКОГУ четвртак, Пете недеље Велике четрдесетнице, 14. априла 2011. године одржан је братки састанак свештенства Архијерејског намесништва ћићевачког у Ћићевцу. На празник преподобне Марије египатске, Литургију пређеосвећених Дарова служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор Епархије крушевачке Господин Јован, уз саслуживање свештенства Архијерејског намесништва ћићевачког и темнићког, као и епархијског ђакона.

Владика Јован је у свој пастирској беседи нагласио значај и утемељење Часног поста, моменат страдања као дар Господњи, братољубља и праштања....итд. Посебан акценат Владика је ставио на значај Евхаристије као заједнице верних и Причешћа у смислу уграђивања сваке личности у Тело Христово, тј. Цркву.

Литургијском сабрању предходила је исповест свештенства, а за исповедника Преосвећени Владика одредио је високопречасног протојереја – ставрофора Љубивоја Радовића, пароха при Цркви Лазарици.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У наставку је уследио братски састанак у просторијама парохијског дома храма Светог Саве у Ћићевцу. Добродошлицу нашем Домаћину пожелео је Архијерејски намесник ћићевачки протојереј Раде Богићевић, који је топлим и молитвеним речима зажелео долгоденство Преосвећеном Владики Јовану. Током братског састанка прочитан је и реферат на тему «Човекољубље као Божанска и човечанска особина», у ауторству презвитера Растка Петковића, пароха лучинско – браљинског. Након читања рада уследио је коментар Владике Јована који је тиме и отворио дискусију на дату тему.

Сабрање је завршено трпезом љубави.

презвитер Растко Петковић