Одштампајте ову страницу

ВАСКРШЊИ ЧАС У ЈАГОДИНИ

ВАСКРШЊИ ЧАС У ЈАГОДИНИУ сусрет Васкрсењу, празнику над празницима, шести пут по реду јагодиски верочитељи у сарадњи са студентима Учитељског факултета у Јагодини одржли су едукативну манифестацију под називом "Васкршњи час".

Овогодишњи домаћин је била Основна школа ,,Милан Мијалковић", а учествовали су ученици 3. разреда градских школа уз присуство вероучитеља и директора свих школа. Манифестација је започета Васкршњом приредбом, која је организована вредним радом учитеља ове школе, којом је показана добродошлица свим учесницима, а затим је започео Васкршњи час који су држали студенти Учитељског факултета у Јагодини.

Тема ове манифестације је била Васкрсење као највећа победа и обичаји који су везани за Васкрс. Руковођени идејом да се идентитет једног народа чува кроз празнике јагодински вероучитељи су у потпуности испунили свој задатак, а то је да се смисао, пуноћа и значај Васкрсења Христовог приближи и усади у дечја срца. Други део Васкршњег часа је био у стваралачком духу. Осликавани су ликовни радови у којима су се јасно истицали Васкршњи мотиви.

Бојан Матић, вероучитељ