НА ВЕЛИКИ УТОРАК ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

НА ВЕЛИКИ УТОРАК ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован на Велики уторак 30. марта 2010. године, служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог Саве на Аеродрому.

Сабрани око Епископа, поуке које нам пружају прочитани старозаветни одломци , проповеди нашег Архипастира, Агнеца који је продужетак Литургије на Цветне недеље, ректор богословије протојереј-ставрофор др Зоран Крстић и братство овог светог храма наставили су песму и исповедање мале деце која су дочекала Господа приликом уласка у Јерусалим „ Осана на висинима благословен који долази у име Господње“. Прави хршћани су они који требају да гледају увек напред, они увек требају да стреме Господу, Васкрсломе Богочовеку, Који све разуме, јер је за све нас дао и Живот Свој, да би и ми осетили Живот без смрти – ово је основна је порука проповеди нашега Првојерарха.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у цркви Светог Саве у насељу Аеродром - Крагујевац

Након Службе, Владика је поделио одређено време са братсвом овог светог храма и потом је испраћен од стране присутног свештенства и верника.

 

јереј Немања Младеновић