Одштампајте ову страницу

ЦРКВА У ДРАГОЦВЕТУ

ЦРКВА У ДРАГОЦВЕТУ  Дана 26. фебруара 2008.године на Светог Симеона Мироточивог, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован, обишао је Цркву у Драгоцвету, где је у присуству великог броја верника и саслуживање свештенства архијерејског намесништва беличког служена је архијерејска литургија у храму Светог оца Николаја у Драгоцвету.

Владику је нарочито обрадовало присуство великог броја народа који је активно учествовао у литургији, како у одговарању тако и у причешћу. У својој беседи владика се осврнуо на велико смирење св. Симеона који треба да свима нама служи као образац како у вери према Богу тако и у љубави према другом човеку, јер нема вере у Бога ако нема љубави према Божијој творевини. Данас када нам велики силници отимају и чупају корен, а то је за нас Косово и Метохија, св. Симеон нам својим животом и делањем показује како и у најтежим тренуцима треба радити тако да не изгубимо своју веру и своје хришћанско опредељење. Крст нам је наметнут, али после крста долази васкрсење.

Након Литургије, владика је обишао место у оближњем селу Шуљковац, где житељи тога села имају жељу да подигну храм Божији. Владика је благословио да се на дотичном месту подигне храм и пожелео да убрзо дође и освешта ово место на архијерејској литургији коју би служио на овом месту.

У Шуљковцу је приређена и трпеза љубави на којој се у име мештана, господин Животије Јовановић захвалио владици на љубави и молитви коју има за све своје епархиоте.

Парох парохије у Драгоцвету
јереј Александар Гајић