СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ЛАЗАРА У ОБРЕЖУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ЛАЗАРА У ОБРЕЖУНа празник васкрсења светог четвородневног Лазара Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Архијерејску Литургију у Храму светог Лазара у Обрежу уз саслуживање Архимандрита Алексеја (Богићевића) игумана манастира Светог Луке, Архијерејског намесника темнићког протојереја-ставрофора Љубисава Ковачевића и свештенства овог намесништва. Верни народ овог и околних крајева дошао је да се са својим Епископом, својим духовним пастиром помоли Господу и узме учешће у светој Евхаристији.

Владика Јован је у својој богонадахнутој беседи позвао вернике да увек у свом срцу носе Господа јер Га тако најбоље проповедамо и оприсутњујемо. А Господ је ради нас чинио чуда која никад до тада у свету нису виђена, нарочито чудо васкрсења четвородневног мртваца. Но, Господу је све могуће јер је за њега смрт само сан, подестио је преосвећени.

Беседа епископа Јована у Обрежу

Велики број деце и верника причестио се светим тајнама Христовим а након Свете Литургије приступило се трпези љубави коју су парох обрешки протојереј Ђорђе Марјановић и овогодишњи колачар богато припремили.

Срђан Миленковић јереј