Чланци поређани по датуму: понедељак, 24 мај 2010

НА ДУХОВЕ ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ На дан Педесетнице, или Силаска Светог Духа на апостоле, Дух Свети је сишао на апостоле у облику огњених језика, и то педесети дан од Васкрсења Христовог. Наиме, док су апостоли били сабрани на молитви у Јерусалиму, налет силовитог ветра је ушао у кућу и Свети Дух је испунио сваког од њих, дајући им моћ да говоре на свим језицима света и да их разумеју сви људи.

ВЕНЧАЊЕ У ДИВОСТИНУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је венчао Марка Обрадовића и Милицу Ракић у манастиру Дивостин 8. маја 2010. године. Владика је после Свете тајне венчања упутио речи Архипастирске поуке, које су их позвале на јединство ума и срца, и на оно што је најважније јединство Духа.

MAНАСТИР ДРАЧА ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ Манастир Драча који се налази десетак километара западно од Крагујевца и ове године свечано, онако како доликује светињи која је од самих почетака била духовно средишње овог дела Шумадије, прославио је своју храмовну славу Пренос моштију Светог оца Николаја.

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА И ДАН УНИВЕРЗИТЕТА У KРАГУЈЕВЦУУниверзитет у Крагујевцу је у петак 21. маја прославио своју славу Светог апостола и јеванђелиста Јована Богослова. По већ устаљеној традицији славски колач је пресекао Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење крагујевачког свештенства. Честитајућу славу ректору Универзитета професору др Слободану Арсенијевићу, професорима и студентима, Владика Јован је пожелео да сви запослени у овој институцији, следе пример Светог Јована љубљеног апостола Христовог. На Универзитету у Kрагујевцу студира више oд 15.000 студената на 11 факултета, a наставу држи преко 1.000 наставника и сарадника.