Одштампајте ову страницу

ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ

ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕУ суботу 18. маја 2013. ОШ “Светозар Марковић” из Крагујевца је била домаћин финалног тамичења из Веронауке, у које су се квалификовале ОШ “Доситеј Обрадовић”, ОШ “Милутин и Драгиња Тодоривић”, ОШ “Свети Сава” и ОШ “21. октобар”.

Такмичење је отворио поздравним говором ректор крагујеавчке Богословије проф др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор, који је поред тамичења у знању ученицима такође пожелео да се у своме животу исто такмиче у врлинама и добрим делима. Као и до сада водитељ је био вероучитељ г. Марко Вуксановић који је ученике провео кроз три игре: питалице, откривалице и асоцијације где су такмичари одговарали на задата питања. У паузи између сваке од њих, ученици школе домаћина су својим програмом подржали тамичаре читањем песама и реферата на тему Миланског Едикта. Такмичење је такође својим појањем украсио хор “Свети Сава” из истоименог храма у Крагујевцу, који је водио ђакон Иван Антонијевић, а који су сем уводне молитве отпојали пригодне композиције на тему Васксења Христовог.

Победник овогодишњег тамичења је екипа из ОШ “21. октобар” коју је предводила вероучитељица г-ђа Марина Старовлах, освојивши 200 бодова. Они су успели да дају највише тачних одговора у веома тешкој и компликованој игри асоцијација, тако да су заслужено понели титулу првака на овогодишњем финалном такмичењу.

На крају квиза, учесницима су подељене пригодне награде које је уручио ректор богословије, а ученици су заједнички сумирали резултате у игри која пре свега представља пријатељски сусрет ђака Веронауке из крагујевачких школа.

протођакон Мирослав Василијевић