Распоред богослужења Епископа шумадијског Г. Јована – СЕПТЕМБАР 2022. године

Распоред богослужења Епископа шумадијског г. Јована – СЕПТЕМБАР 2022. године

1. септембар (четвртак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Андреја Стратилата.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком у насељу Аеродром (призив Светог Духа на почетку нове школске године) са почетком у 9 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће венчање у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу са почетком у 14 часова.

2. септембар (петак), Црква прославља и празнује: Светог пророка Самуила; светог свештеномученика Филипа Ираклијског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у цркви Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

3. септембар (субота), Црква прославља и празнује: св. муч. Васу са децом; свештеномуч. Рафаила Шишатовачког.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће свету Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Неменикућама са почетком у 9 часова.

4. септембар (недеља), Црква прославља и празнује: Светог мученика Агатоника; свештеномученика Горазда Чешког.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Баточини са почетком у 9 часова.

5. септембар (понедељак), Црква прославља и празнује: Светог свештеномученика Иринеја; Светог мученика Лупа.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком у насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

6. септембар (уторак), Црква прославља и празнује: Светог свештеномученика Евтихија; свету мученицу Сару.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово са почетком у 7,30 часова.

7. септембар (среда), Црква прославља и празнује: Пренос моштију светог апостола Вартоломеја; светог апостола Тита.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Свету Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница са почетком у 7,30 часова.

8. септембар (четвртак), Црква прославља и празнује: Свете мученике Адријана и Наталију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Свете Тројице - Стара црква у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован присуствоваће предавању у манастиру Дивостин са почетком у 19 часова.

9. септембар (петак), Црква прославља и празнује: Преподобног Пимена Великог.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Свету Литургију у манастиру Липар са почетком у 8 часова.

10. септембар (субота), Црква прославља и празнује: Преподобног Мојсеја Мурина; преподобног Саву Псковског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у цркви Преподобног Симеона Столпника у Дубони са почетком у 9 часова.

11. септембар (недеља), Црква прославља и празнује: Усековање главе Светог Јована Крститеља.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Свету Литургију у манастиру Каленић са почетком у 9 часова.

12. септембар (понедељак), Црква прославља и празнује: Пренос моштију Светог Александра Невског; светог Кирила, Никона и Макарија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком у насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

13. септембар (уторак), Црква прославља и празнује: Полагање појаса Пресвете Богородице.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у кргујевачком насељу Сушица са почетком у 7,30 часова.

14. септембар (среда), Црква прославља и празнује: Преподобног Симеона Столпника; црквена Нова година.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у манатиру Тресје са почетком у 9 часова.

15. септембар (четвртак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Маманта; Светог Јована Посника.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у манастиру Ралетинац са почетком у 8 часова.

16. септембар (петак), Црква прославља и празнује: Светог свештеномученика Антима; светог Јоаникија, првог Патријарха српског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију поводом славе храма Светог Јоаникија у Орашцу са почетком у 9 часова.

17. септембар (субота), Црква прославља и празнује: Светог свештеномученика Вавилу; пророка Мојсеја Боговидца; светог Петра Дабробосанског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију и осветиће храм Преображења Господњег у селу Остриковац код Јагодине са почетком у 8,30 часова.

18. септембар (недеља), Црква прославља и празнује: Светог пророка Захарију и праведну Јелисавету.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован саслуживаће, заједно са браћом Архијерејима на светој Литургији, Његовој Светости Патријарху српском господину Порфирију у Шапцу, поводом устоличења Епископа шабачког г. Јеротеја са почетком у 9 часова.

19. септембар (понедељак), Црква прославља и празнује: Чудо светог архангела Михаила; светог мученика Евдоксија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Свету Литургију у манастиру Благовештење са почетком у 9 часова.

20. септембар (уторак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Созонта (Претпразништво Рођења Пресвете Богородице).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица са почетком у 7,30 часова.

21. септембар (среда), Црква прославља и празнује: Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Тополи (архијерејско намесништво опленачко) са почетком у 9 часова.

22. септембар (четвртак), Црква прославља и празнује: Свете праведне Јоакима и Ану.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светих праведних Јоакима и Ане у Међулужју (архијерејско намесништво младеновачко) са почетком у 9 часова поводом храмовне славе.

23. септембар (петак), Црква прославља и празнује: Свете мученице Минодору, Митродору и Нимфодору.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у цркви Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

24. септембар (субота), Црква прославља и празнује: Преподобну Теодору; преподобног Сергија и Герман.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Свету Литургију у манастиру Светог Пајсија Светогорца у Шуљковцу са почетком у 9 часова.

25. септембар (недеља), Црква прославља и празнује: Светог свештеномученика Автонома (Оданије Рођења Пресвете Богородице).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију и литургијско крштење у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу са почетком у 9 часова.

26. септембар (понедељак), Црква прославља и празнује: Светог свештеномученика Корнилија (Претпразништво Воздвижења).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком у насељу Аеродром (призив Светог Духа на почетку нове школске године) са почетком у 7,30 часова.

27. септембар (уторак), Црква прославља и празнује: Воздвижење Часног Крста – Крстовдан.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 9 часова.

28. септембар (среда), Црква прославља и празнује: Светог великомученика Никиту; светог Јосифа Темишварског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Свету Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница са почетком у 7,30 часова.

29. септембар (четвртак), Црква прославља и празнује: Преподобног Доротеја и Кипријана; свету великомученицу Јефимију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију и осветиће Свети престо и фрескопис у храму Светог великомученика Пантелејмона у кргујевачком насељу Станово са почетком у 8,30 часова.

30. септембар (петак), Црква прославља и празнује: Свете мученице Веру, Наду и Љубав и мајку им Софију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у цркви Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

О даљем распореду богослужења Епископа шумадијског Господина Јована ускоро обавештење на нашем сајту.