Одштампајте ову страницу

Радио Златоусти

Kрагујевац је, по благослову Његовог Преосвестенства епископа шумадијског г. Јована, добио нову радио станицу - Радио „Златоусти” Српске православне епархије шумадијске.

Одлуком Савета Републичке радиодифузне агенције од 26. фебруара Радио Златоусти је један од девет црквених радија који су добили дозволу.

Ту су још Радио Искон Православне епархије врањске, Радио Логос, православне епархије жичке, Радио Милешева Православне епархије милешевске, Радио Глас, Православне епархије нишке, као и цетири радија која се оснивају у Бачкој епархији: Радио Тавор у Бачкој Паланци, Радио Беседа у Новом Саду, Радио Благовесник у Сомбору и Радио Славословље у Суботици.

Радио Златоусти замишљен је као верско-културни радио који ће пружати информације о Богу, Цркви, Православљу, религији, култури, образовању, заштити животне средине и другим аспектима живота у Крагујевцу и Шумадији.

Циљ Радија је да постане медиј који ће слушаоцима сведочити оно што доживљавамо као истину Цркве, указати на значај Православља и подизати комуникативност Српске православне цркве и друштва.

Циљ радија је и да обнови памћење на сва наша дивна предања: црквена, народна, уметничка, језичка, мелодијска, да васпитава, нарочито младе, за живот и узрастање у Христу, као и да разбија стереотипе, крива и лажна сведочења о вери. Циљ је такође, да постане радио који ће стварати нове верске и културне стандарде у заједници и медиј за кога се зна и чује и изван Крагујевца.

Радио Златоусти Српске православне епархије шумадијске биће део мреже црквених цивилних радио станица.

За главног уредника Радија постављен је протојереј Милић Марковић, одговорни уредник је новинар Гордана Јоцић, а заступник Радија протојереј-ставрофор др Зоран Крстић.

Гордана Јоцић