Чланци поређани по датуму: недеља, 17 март 2019

НЕДЕЉА ПРАВОСЛАВЉА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА У КРАГУЈЕВЦУ У недељу Православља, 17. марта 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је свету Литургију у Саборном храму у Крагујевцу.

ПРВА НЕДЕЉА ПОСТА У АРАНЂЕЛОВЦУПрве недеље поста се у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу окупио велики број верника који су се постом, молитвом и покајањем припремали за свету тајну Причешћа и сједињење са самим Господом Христом.

У току свете Литургије коју је служио архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић уз саслуживање протојереја Слободана Раковића, протонамесника Александра Миловановића, јереја Немање Искића и ђакона Александра Бабића, верници су били поучени о значају поста и Светог Причешћа и њиховом утицају на наше душе.

ЦИКЛУС РАЗГОВОРА О ВЕРИ ПОСЛЕ СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ ПРИ ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУУ току Великог поста, братство храма Светога Саве на Аеродрому у Крагујевцу, организује сваке недеље после свете Литургије разговоре свештеника и верника на разне теме које се тичу живота наше Цркве. Пост нас све додатно мотивише да дубље промислимо о нашем црквеном животу, смислу вере, проблемима са којима се суочавамо, тако да су ови сусрети један леп догађај да о истима разговарамо.

Такође, овим разговорима хоћемо да оснажимо личну комуникацију свештеника и наших драгих верника.

У недељу, 24. марта, гост наше литургијске заједнице биће др Сашка Стоименов и том приликом ће одржати предавање на тему

“Повратак Богу и традиционалним методама лечења”.

Предавање ће бити одржано после Свете Литургије, у 11 часова, на другом спрату богословије.

Добродошли!

братство храма Светога Саве на Аеродрому