Чланци поређани по датуму: четвртак, 17 октобар 2019

26. ДУХОВНА ТРИБИНА У МЛАДЕНОВЦУ ПОСВЕЋЕНА ВЕЛИКОМ ЈУБИЛЕЈУ СРПСКЕ ЦРКВЕДана 17. октобра 2019. год. у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског господина Јована, организована је Духовна трибина на којој су др Драгољуб Марјановић (доцент на одељењу за историју Византије на Катедри за историју Филозофског факултета Универзитета у Београду) и мр Немања Девић (докторанд, истраживач–сарадник на Институту за савремену историју) говорили на тему: “Српска Црква као чувар завета”.

ВЛАДИКА ЈОВАН: “ИМАСМО НЕ ЗНАСМО – ИЗГУБИСМО ПОЗНАДОСМО”У четвртак 17. октобра 2019. године, Епископ шумадијски Г. Јован, служио је свету Литургију у Старој Милошевој цркви у Крагујевцу.

ПАРАСТОС НА РУСКОМ ГРОБЉУ У ЈАГОДИНИПоводом ослобођења Јагодине, 17. октобра 1944. године, јагодинско свештенство је одржало парастос палим борцима Црвене армије који су учествовали у ослобођењу Јагодине и околних места. 1170 Руса је дало своје животе у тим борбама.