Чланци поређани по датуму: петак, 03 октобар 2014

МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“ У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУСекретаријат за туризам, угоститељство и трговину, секретаријата за привреду ГУ града Београда позвао је братство младеновачког храма Успења Пресвете Богородице на обележавање и учешће на манифестацији „Дани европске баштине“. Туристичка организација Младеновца је испланирала активности и садржаје који ће допринети заједничком обележавању и подсећању на задату тему “писменост и језик”.

ЕВХАРИСТИЈКО САБРАЊЕ И КРШТЕЊЕ У РАЈКОВЦУУ уторак, 30. септембра, када наша Црква прославља свете мученице Веру, Наду, Љубав и мајку им Софију, Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Благовести Пресвете Богородице у Рајковцу. Шумадијском Архијереју су саслуживали: aрхијерејски намесник младеновачки протојереј Жељко Ивковић, aрхијерејски намесник суботички протојереј Миодраг Шипка, јереј Марко Стевановић, јереј Горан Лукић, протођакон Иван Гашић и ђакон Марко Јефтић.

У склопу Литургије, крштен је богомладенац Зарије, син високопречасног протојереја Александра Марковића, првог пароха рајковачког.