Чланци поређани по датуму: субота, 23 октобар 2021

ПРОПОВЕД ЕПИСКОПА ЈОВАНА НА ЛИТУРГИЈИ СЛУЖЕНОЈ ПОВОДОМ ЧЕТРДЕСЕТ ПЕТ ГОДИНА ОД ПРЕДСТАВЉЕЊА ЕПИСКОПА ВАЛЕРИЈАНА (СТЕФАНОВИЋА)„У име Оца и Сина и Светога Духа, помаже вам Бог, браћо и сестре!

Данашње Јеванђеље говори нам како је Господ дошао у град Капернаум и ушао у синагогу, где је почео да се моли. То је по ондашњем закону било забрањено чинити суботом. Тај закон није дозвољавао да се суботом било какво добро дело чини. Господ, као и увек, тако и овога пута говори: „Није субота човека ради, него човек суботе ради“ (Марко 2, 27). Рекао је да суботом, али и сваког тренутка, ваља добро чинити.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА И ПАРАСТОС БЛАЖЕНОУПОКОЈЕНОМ ПРВОМ ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ВАЛЕРИЈАНУ (СТЕФАНОВИЋУ)

Дана 23. октобра 2021. године, када се молитвено сећамо Светих мученика Евлампија и Евлампије, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Епископу су саслуживали: протојереји ставрофори Зарије Божовић, Миладин Михаиловић, Живота Марковић, протојереј Срећко Зечевић, јереј Рашко Стјепановић, протођакон Небојша Јаковљевић, ђакон Стеван Илић, јерођакони Василије (Старовлах) и Јован (Прокин).