Чланци поређани по датуму: понедељак, 31 мај 2021

ПРЕОСВЕЋЕНИ ВЛАДИКА ЈОВАН: “ДОСТОЈАНСТВО СВАКОГА ЧОВЕКА ИСПИТУЈЕ СЕ ЊЕГОВИМ ОДНОСОМ ПРЕМА ХРИСТУ”У понедељак, седмице која је посвећена жени Самарјанки, Преосвећени Владика Јован служио је свету архијерејску литургију у храму Светога Саве у Крагујевачком насељу Аеродром. Преосвећеном су саслуживали: протонамесник Немања Младеновић, јереј Александар Мирковић, ђакон Горан Анђековић и ђакон Александар Ђорђевић.

Чтецирали су: ипођакон Влада Степовић и богослов Василије Тешић.

Патријарх Порфирије Министарству културе: Одложите доношење Закона о кулурном наслеђу!

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, председник Светог Архијерејског Синода, упутио је гђи Маји Гојковић, министру културе Републике Србије, допис у коме указује да је Српска Православна Црква највећи појединачни власник духовног, покретног и непокретног културног наслеђа у Републици Србији, али да нажалост није била укључена у процес израде веома важног Закона о културном наслеђу, који задире и у њено унутрашње функционисање.

Прихваћене сугестије Српске Православне Цркве

Министарка културе Маја Гојковић: Очување културног наслеђа заједнички циљ

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић обавестила је данас Његову Светост Патријарха српског Порфирија да су на радном састанку прихваћене сугестије и предлози које је Српска Православна Црква упутила на Нацрт закона о културном наслеђу, а у циљу побољшања и унапређења текста Нацрта закона.