Чланци поређани по датуму: петак, 28 април 2017

ЈЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА – ПОКЛОН САБОРНЕ ЦРКВЕ ВЕРНИЦИМА У КРАГУЈЕВЦУЗахваљујући црквеној општини Саборна црква (Крагујевац), верници и део хора Успења Пресвете Богородице из Крагујевца, 29. априла 2017. године, добили су на поклон једнодневну екскурзију.

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 26. априла Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја-ставрофора Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

УПОКОЈИ СЕ У ГОСПОДУ МИРОСЛАВ МИЛОВАНОВИЋ, ДУГОГОДИШЊИ ПРЕДСЕДНИК ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ ДЕСИМИРОВАЧКЕПред почетак Литургије трећега дана Васкрса ове године, док смо се молили за њега, упокојио се у Господу дугогодишњи председник црквене општине десимировачке Мирослав Миловановић. Крај његовог живота био је миран и спокојан, без роптања, сличан честитом и домаћинском животу који је увек водио. Може се рећи да је и у последњим овоземаљским часовима бринуо о својој души.