Чланци поређани по датуму: недеља, 26 март 2017

“ПОСНА ТРПЕЗА” У ОШ “СВЕТОЛИК РАНКОВИЋ” У АРАНЂЕЛОВЦУУ среду, 22. марта 2017. године у ОШ “Светолик Ранковић” у Аранђеловцу, oдржана је свечаност “Посна трпеза”.

“Посна трпеза” је едукативна школска радионица у којој су предшколци са својим родитељима, васпитачицама и будућим учитељицама припремали посну храну да би научили шта је пост и која је храна посна. Ова радионица се по четврти пут одржава у ОШ „Светолик Ранковић“.

ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА И МОНАШЕЊЕ У МАНАСТИРУ ВЕНЧАЦ У БРЕЗОВЦУПохитај да ми отвориш очинско наручје, развратно сам истрошио живот свој, Спаситељу,
не презри сада осиротело срце моје, које упире поглед на непотрошиво богатство милосрђа Твога,
јер Теби Господе у смирењу вапијем, сагреших Оче небу и Теби“.

У петак 24. марта у манастиру Венчац у месту Брезовац, надомак Аранђеловца, служена је Света Литургија Пређеосвећених Дарова. Литургију је служио Игуман манастира Светог Архангела Михаила Пиносава у Кусатку Петар (Драгојловић).

ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ СРПСКОГ НА АЕРОДРОМУ – 26. март 2017. годинеУ Четврту Недељу Поста која је посвећена молитвеној успомени на светог Јована Лествичника и свету Марију Египћанку, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве Српског на Аеродрому. Шумадијском Првојерарху саслуживали су протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протонамесник Немања Младеновић, јереји Александар Мирковић, Рашко Стјепановић и Стефан Дамјановић, као и ђакон Милош Ђурић.

ИСПОВЕСТ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА РАЧАНСКОГДана 24. марта 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова у храму Преподобне мати Параскеве у Лапову. Повод за литургијско сабрање је исповест Архијерејског намесништва рачанског. Пре почетка Свете Литургије свештенство рачанског намесништва се исповедило, а исповедник је био протојереј-стврофор Милан Борота.