Чланци поређани по датуму: недеља, 30 мај 2021

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ МАНАСТИРСКОГ КОНАКА У ШУЉКОВЦУ

Након Свете Литургије, 30. маја 2021 године, у суседном селу Шуљковцу, Владика је осветио и положио камен темељац манастирског конака, за будући манастир који ће бити посвећен Светом Пајсију Светогорцу. Том приликом, он је рекао да је Свети Пајсије био сав саткан од вере, љубави, поста, труда, од молитве. И то ће бити прва црква у шумадијској Епархији, а можда и у целој нашој Помесној Цркви, која ће бити посвећена овом угоднику Божијем. Он је рекао да је ово дело Божије започето трудом пароха из Драгоцвета, оца Славише.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ДРАГОЦВЕТУУ Недељу Самарјанке, 30. маја 2021. године Господње, када молитвено прослављамо Светог Апостола Андроника и Свету Јунију, у цркви Светог Николе у Драгоцвету, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску Литургију.

Владики су саслуживали архимандрит јошанички Евтимије, протојереј-ставрофор Радосав Станковић, протојереј Милан Радојевић, протојереј Александар Гајић, протојереј Срђан Кандић, јереј Срђан Ристић, протођакон Иван Гашић и ђакон Далибор Нићифоровић, а литургију су певали “Србски православни појци” из Београда.