Чланци поређани по датуму: среда, 31 јул 2013

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА СТАРА ЈАГОДИНСКЕ ЦРКВЕУ петак, 26. јула, када наша Света Мајка Црква прославља благовесника Божијег Светог Архистратига Гаврила, велики број јагодинаца се окупио у Старој Јагодинској Цркви да заједно са свештенством и монаштвом литургијски прослави храмовну славу.

ПРАЗНИК СВЕТОГ КИРИКА И ЈУЛИТЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У ВРЊАЧКОЈ БАЊИДана 28. јула 2013. године, на празник градске славе “Св. Кирика и Јулите” Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је у Врњачкој Бањи Свету Архијерејску Литургију, у храму Рођења Пресвете Богородице. Представници градских власти и војске, као и велики број верног народа Цркве Божије у Врњачкој Бањи, заједничарили су на овом молитвеним и литургијском сабрању за Трпезом Господњом, којом је началствовао Духовни Отац и Пастир Преосвећени Владика Јован.

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У МАНАСТИРУ ДУБРАВИУ суботу, 27. јула 2013. године, на дан Светог апостола Акиле и преподобног Никодима, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски и Администратор Епархије жичке, Господин Јован, служио је Свету Архијерејски Литургију у храму Светог Василија Острошког у манастиру Дубрави на Златибору. Саслуживало пет свештеника и три ђакона. Јерођакона Уроша (Васиљевића), сабрата манастира Увца, рукоположио је у чин јеромонаха. Честитајући рукоположење оцу Урошу, Владика га је упутио на ревност, послушност и служење. Обраћајући се верном народу Владика је указао на то да човек мора целим својим бићем, и душом и телом бити присутан на богослужењу и да само онај ко овде, у овом животу, учествује на Светој Литургији, и веру и љубав има , може учествовати на Литургији у вечном животу.