Чланци поређани по датуму: недеља, 25 април 2021

ЦВЕТИ У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУНа празник Цвети у недељу 25. априла 2021. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Владики Јовану су саслуживали ректор Богословије Светог Јована Златоуста протојереј – ставрофор др Зоран Крстић, архимандрит др Туфик (Тајар), архијерејски намесник крагујевачки протојереј - ставрофор мр Рајко Стефановић, архијерејски намесник лепенички протојереј Срећко Зечевић, архијерејски намесник левачки и старешина Светотројичког храма протојереј – ставрофор Милић Марковић, протојереј Александар Борота, презвитери Владан Костадиновић и Стефан Дамјановић и протођакон Мирослав Василијевић.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР “ВРБИЦА ЗА ГАВРИЛА” У ЈАГОДИНИНа дан када наша Црква слави чудо Васкрсења четвородневног Лазара, у порти храма Светих апостола Петра и Павла у Јагодини, реализован је хуманитарни базар “Врбица за Гаврила”. Верни народ се одазвао у великом броју и подржао акцију, на којој је захваљујући доброј вољи свих сакупљено 92.630,00 динара што је и уплаћено на рачун малог Гаврила са надом у оздрављење.

ЦВЕТИ У МАНАСТИРУ ТРЕСИЈЕУ шесту недељу (Цветну) Великог поста када наша Света Црква прославља Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим- Цвети, у манастиру Светих Архангела Тресије на Космају пред мноштвом верника служена је Света Литургија којом је началствовао јеромонах Серафим (Ракановић), уз саслужење јеромонаха Дионисија, старешине манастира Свете Петке у Сибници и јерођакона Онуфрија (Савић).

ПРОСЛАВА ВРБИЦЕ И ПРАЗНИКА ЦВЕТИ У АРАНЂЕЛОВЦУУ свим храмовима орашачког намесништва свечано је прославњена Врбица и одслужена Света Литургија на празник Цвети. Деца и верни народ су заједно са својим свештенством прославили овај празник у храму Светих Апостола Петра и Павла у Аранђеловцу. Врбица је прославњена служењем празничног бденија и свечаном литијом у којој су се нарочито истакли наши најмлађи суграђани.