Чланци поређани по датуму: недеља, 31 мај 2020

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЛАПОВУСедме недеље по Васкрсу, која је посвећена светим оцима Првог васељенског Сабора, верујући народ Лапова је са радошћу дочекао свог надлежног Архијереја, Епископа шумадијског Господина Јована.

Он је служио Свету Архијерејску Литургију на којој су му саслуживали Архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј-ставрофор Србољуб Марковић, протојереј Велибор Јовановић, протонамесник Горан Живковић, јереји Ивица Камберовић и Мирољуб Блажић, као и протођакон Иван Гашић, ђакони Марко Арсенић и Стеван Илић.

СЛАВА ХОРА САБОРНОГА ХРАМА УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У КРАГУЈЕВЦУХор крагујевачког Саборног храма Успења Пресвете Богородице у недељу, 31. маја 2020. године, обележио је своју славу на дан када се слави спомен Светих Отаца првог Васељенског Сабора, који се прославља у попразништву Вазнесења Господњег, а у последњу недељу пред празник Свете Педесетнице.

Ове године због трајања епидемије слава је обележена благосиљањем жита и колача, који сваке године приносе дугогодишњи чланови хора, госпођа Надежда Лазаревић и господин Милан Стојановић.