Чланци поређани по датуму: петак, 31 март 2017

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА КРАГУЈЕВАЧКОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВАНа дан Светог Алексија, човека Божијег 30. марта, лета Господњег 2017. одржан је братски састанак свештенства, крагујевачког намесништва у Саборном храму у Крагујевцу. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење Архијерејског намесника крагујевачког протојереја – ставрофора Рајка Стефановића, исповедника свештенства крагујевачког, протојереја – ставрофора Милана Бороте и старешине Саборног храма, протојереја – ставрофора Зарија Божовића и свештенства Архијерејског намесништва крагујевачког, служио је Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова, у којој се уз молитвену симфонију прославља Бог у Тројици. Преосвећени владика Јован је у својим архипастирским молитвама призвао благослов Божији и благодат Духа Светог и Животодајног на свештенство и верни народ крагујевачког намесништва.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЉАНИЧКОМУ среду, 29. марта 2017. године, у храму Светог пророка Илије у Вранићу, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, служио је пређеосвећену литургију. Епископа је дочекао велики број верника и деце из ОШ Павле Поповић у Вранићу. Владики су саслуживали: јеромонах Онуфрије (Вранић) духовник манастира Драче, Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић, јереј Саша Грујић и јереј Драган Поповић. На литургији су певали београдски богослови. Пре литургије, отац Онуфрије, исповедио је свештенике бељаничког намесништва.

ДУХОВНА ТРИБИНА У ЈАГОДИНИУ оквиру серије предавања „Разговори о вери“, које братство храма Светих апостола Петра и Павла организује током Васкршњег поста, дана 24. марта у сали Црквене општине говорио је господин Александар Стојановић, доктор теологије и професор Веске наставе из Чачка. Повод за његов долазак била је недавно објављена књига „Евагрије Понтијски и Православна аскетска духовност отаца из Газе „ у издању издавачке куће Каленић из Крагујевца. Аутор је посебно говорио о једном делу књиге и то смисао подвига у Православном хришћанству.