Чланци поређани по датуму: недеља, 23 новембар 2014

САБОР СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУНа дан сабора св. Архангела Михаила, 21. новембра 2014. године, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу. Епископу су саслуживали: архијерејски намесник орашачки протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протонамесник Слободан Раковић, јереји Александар Миловановић и Милош Мијатовић, као и ђакони Иван Гашић и Немања Искић.

ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак 18. новембра када наша Црква слави Преподобномученике Галактиона и Епистима, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.

Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску литургију у крагујевачком храму светог Саве на празник светог Јоаникија Великог. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, јереј Бранислав Матић и ђакон Милош Ђурић.

ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈАУ суботу, 15. новембра 2014. године, када наша Света Црква прославља св. мученике Акиндина и Пигасија, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију, у манастиру Светог великомученика Георгија, у селу Ћелије код Лајковца, уз саслуживање свештенства колубарско-посавског намесништва и госта из ваљевске Епархије. На овај начин започето је обележавање прославе великог јубилеја стогодишњице Колубарске битке. Међу окупљенима су били председник општине Лајковац, господин Живорад Бојичић и наш познати писац господин Радован Бели Марковић, као и многи представници јавног и културног живота града Лајковца.

РЕВИЈА РУСКОГ ФИЛМА У ЈАГОДИНИУ оквиру културно-мисионарских активности Црквена општина јагодинска у сарадњи са културним центром “Светозар Марковић”, реализовала је по први пут ревију руског филма 11. и 12. новембра. У оквиру ревије приказана су два руска филма: “Острво” и “Адмирал”.

Циљ да савременом човеку понудимо поруку православља на њему близак начин смо остварили, јер су филмови пробудили заинтересованост јагодинаца. За све оне који су желели остављена је могућност да у оквиру “разговора о вери”, који се воде при храму Светих апостола Петра и Павла, са свештеником поразговарају о темама које су покренули приказани филмови.